Verhuur van machines en gereedschappen

Voor het aanleggen/onderhouden van uw moes -en siertuin hebt u soms nood aan een paar professionele werktuigen die u bij ons kan huren of die wij u gratis ter beschikking stellen:

Problemen met mos? Verticuteer machine gebruiken!

Mos is een verzamelbegrip voor honderden soorten mossen, die tot heel verschillende groepen behoren en sterk uiteenlopende eisen stellen. Er zijn mossen die uitsluitend in bomen groeien, of zelfs alleen op stammen van eiken, op stuifzanden. Slechts een beperkt aantal mossen komt in grasvelden voor, maar voor elk grasveld zijn er wel een aantal mossoorten die juist daar optimaal kunnen groeien.

Mos komt vooral voor op grasvelden die de grond niet volledig bedekken en lang genoeg nat zijn, een weelderige mosontwikkeling is het gevolg. Vooral de winter is belangrijk, alleen dan is er voldoende water voor de kieming, vestiging en snelle ontwikkeling. De meeste mossen kunnen zich heel goed bij lage temperaturen ontwikkelen en nemen met betrekkelijk weinig licht genoegen. In de winter staat de grasgroei stil. Daardoor kunnen mossen maandenlang vrij spel hebben als de grasmat kort en open de winter is ingegaan.

Mos is dus het meest voorkomende en het meest hardnekkige onkruid in uw grasvelden. Ter bestrijding van mos wordt meer bestrijdingsmiddel gebruikt dan voor welk ander onkruid in grasvelden dan ook. En om een slechte raad van een grootvader uit de weg te helpen: kalk helpt niet direct, maar kalk zorgt ervoor dat de omstandigheden waarin de meeste mossen zich ontwikkelen, slechter worden (soms krijg je al vergeling van het mos na het kalken).

Mos kan je verticuteren (uitkammen), al dan niet vooraf behandeld met een mosdoder. Het is de bedoeling dat u het gazon en aantal maal verticuteert zodat het overgrote deel van het mos verdwenen is. Het resultaat zijn kale plekken. Deze zal u dus terug moeten inzaaien. Een flinke bemesting hierbij is noodzakelijk. Deze manier van werken is de doeltreffendste als u te maken hebt met een hardnekkig mosprobleem op uw grasvelden. (gelieve deze machine op voorhand te reserveren)


Zaaien, bemesten? Strooiwagentje en tuinrol gebruiken!

Voor het gelijkmatig inzaaien van bijvoorbeeld graszaden is een strooiwagen ideaal. Dit wagentje zorgt ervoor dat alle zaadjes gelijkmatig worden verdeeld over het te zaaien oppervlak. Zo verkrijgt u een egaal ingezaaid perceel, zonder open plekjes en woekergroei. Ook het verspreiden van meststoffen gaat met een strooiwagen veel makkelijker.

Een goede voorbereiding voor u gaat zaaien, is het halve werk. Verschillende gewassen zullen zelfs maar gaan groeien wanneer de zaaiomstandigheden optimaal waren. Het is dus van groot belang dat de grond, voor u gaat zaaien, effen en aangedrukt is. Dit aandrukken is nodig indien u later geen grondverzakkingen of een hobbelig eindresultaat wilt.


Afsluitingen en palen plaatsen? Grondboren en aanspanners gebruiken!

Ga je een afsluiting plaatsen, of is het een waspaal, of... Voor het inbrengen van een dergelijke paal kunt u gebruik maken van onze set grondboren en/of zware hamers. Het is haast onbegonnen werk om voor elke paal mat de spade een gat te graven. Dit kan veel gemakkelijker en gebruiksvriendelijker worden opgelost. We kunnen u hiervoor grondboren aanbieden in de verschillende breedtes, overeenstemmend met uw palen. Bij aankoop van palen is het gebruik zelfs gratis!

Voor het plaatsen van afsluitingen hebben we naast onze grondboren ook aanspanners die we u kunnen verhuren. Aanspanners zijn nodig als u een strak aangespannen en mooi ogende afsluiting wilt plaatsten die tegen een stootje kan.

Onze medewerkers zullen, indien nodig, u alle nodige informatie geven over bovenstaande verhuurartikelen, zodat u deze op een efficiƫnte en correcte wijze kunt gebruiken.