Een analyse van je grond

Wat is een grondanalyse?

De vruchtbaarheid van de grond is van levensbelang voor alle planten in uw tuin. Uw gazon, uw groenten, uw bloemen en struiken, allen nemen ze via hun wortels water en voedingsstoffen op uit de grond. Wanneer daar iets fout zit, krijgt u ook boven de grond een belabberd resultaat.

Al enkele jaren bieden wij u de mogelijkheid, via DCM, op een snelle en eenvoudige manier uw grond te laten analyseren. Dankzij deze grondontleding-op-maat krijgt u een duidelijk en persoonlijk bemestings -en bekalkingsadvies tot 700 verschillende planten.

Deze test vertelt u hoe uw grond er aan toe is en wat u moet doen om uw tuin in optimale conditie te krijgen én te houden.

Wat zijn de begrippen zuurtegraad (pH) en voedingsstoffen?

Elke plant eist bepaalde omstandigheden om probleemloos te kunnen groeien. De twee belangrijkste factoren in de grond zijn de zuurtegraad en het gehalte aan voedingsstoffen. Als de zuurtegraad van de grond niet overeenstemt met de door de planten gewenste waarde, dan zullen uw planten moeilijk inwortelen. Dikwijls is niet alleen de zuurtegraad verkeerd, maar ook het gehalte aan voedingsstoffen. Als uw planten onvoldoende of verkeerde voeding krijgen, kunnen ze gewoon niet groeien of kwijnen ze weg.

Wat moet u doen om een grondanalyse te laten uitvoeren?

Stap 1: Neem op verschillende plaatsen in uw tuin een handvol grond (die u wilt onderzoeken) op ongeveer 10-15 cm diepte.

Stap 2: Meng daarna deze grond goed door elkaar.

Stap 3: Breng 0,5 liter grond over in een plastic zakje en kleef er je gegevens op. (naam, adres, telefoonnummer en de namen van de gewassen of planten waarvoor u een advies wenst)

Stap 4: Breng het grondstaal binnen. Enkele dagen later, of zelfs nog sneller, is uw advies klaar en kan u het resultaat afhalen. Aan de hand van onze duidelijke afdruk van de resultaten weet u wat u moet doen voor een stralend gezonde tuin.